Phillips schroevendraaier

Een phillips schroevendraaier noemen we ook wel een kruiskop, vanwege de identieke kop van dit type. Het is een onmisbaar element in iedere gereedschapskist. Hij komt in verschillende soorten voor. Het verschil zit hierbij niet alleen in het formaat van de kop, maar bijvoorbeeld ook in het type handvat. Daarbij heb je de keuze tussen een losse handschroevendraaier en een model met losse bitjes. Het is belangrijk om dergelijke punten vooraf tegen elkaar af te wegen, voordat je een phillips schroevendraaier besluit te kopen.

Losse phillips schroevendraaier of accuschroefmachine?

Phillips schroevendraaiers worden niet alleen als losse producten aangeboden. Je kunt bijvoorbeeld ook voor een accuschroefmachine met een phillips bitje kiezen. Het hangt van de klussen die je uit wilt voeren af, welk type phillips schroefmachine het meest geschikt voor je is. Wanneer je zeer regelmatig kruiskopschroeven los of vast moet draaien, is het verstandig om voor een accuschroefmachine te kiezen. Zo ga je blaren op je handen of verkrampte handen tegen. Een accuschroefmachine neemt een groot deel van de te verrichten arbeid over, waardoor je zelf nauwelijks nog kracht hoeft te zetten. Wanneer je af en toe een schroefje vast moet kunnen draaien volstaat een phillips schroevendraaier. Dit type is aanzienlijk goedkoper (8-10 euro) dan een goede accuschroevendraaier (40-50 euro). Naast de mate van gebruik speelt ook het materiaal waarmee je werkt een rol. Wanneer je bijvoorbeeld regelmatig met kleine voorwerpen werkt is het verstandiger om voor een losse te kiezen. De kans op beschadigingen aan deze voorwerpen is vrij groot wanneer je met een accuschroefmachine werkt, omdat je met een accuschroefmachine meer kracht zet.

Verschillende formaten kruiskopschroeven

Het is van de kruiskopschroef die je vast moet draaien afhankelijk, welk formaat je nodig zal hebben. Vaak is een product voor meerdere formaten kruiskopschroeven te gebruiken binnen een bepaald bereik. Houd er echter rekening mee dat een grote kruiskop niet op een kleine schroef past en andersom. De kruiskop zal over de kop van de schroef draaien, waardoor zowel de kruiskop als de schroef beschadigen. Dit wil je voorkomen, waardoor het belangrijk is om het juiste formaat kruiskop te nemen. Je kunt kiezen voor een phillips schroevendraaier set met meerdere losse hand-uitvoeringen. Verstandiger is het vaak echter om voor een bitschroevendraaier te kiezen. Hierbij krijg je standaard vaak een set met diverse bitjes. Zo heb je direct meerdere formaten zonder dat je veel ruimte nodig hebt in je gereedschapskoffer. De bitjes kunnen aan de hand van een klein magneetje verbonden worden. Het vervangen van de bitjes gaat heel eenvoudig. Naarmate je de phillips schroevendraaier voor steeds meer formaten schroeven wilt gebruiken, kun je een set met losse bitjes aanschaffen. Zo wordt hij steeds breder inzetbaar naarmate je meer bitjes koopt.

Kooptips

Bij de aanschaf van een phillips schroevendraaier dien je op verschillende aspecten te letten. In dit artikel zijn de belangrijkste aspecten beschreven. Onderstaand zetten we ze graag nog eens kort voor je op een rijtje:

  • Kies voor een ergonomisch vormgegeven handgreep met isolerende werking;
  • Handgrepen met een anti-sliplaag zorgen voor meer grip;
  • Koop een los product voor klusjes met kleine voorwerpen;
  • Met een bitschroevendraaier heb je direct meerdere formaten;

Werken met elektronische apparaten

Werken met voorwerpen die onder spanning staan kan gevaarlijk zijn. Op het moment dat je de verkeerde onderdelen aanraakt kun je een schok krijgen, wat een naar gevoel geeft. Reden genoeg om veilig te werk gaan! Een phillips schroevendraaier kan over een geïsoleerd handvat beschikken, waarmee schokken worden voorkomen. Naast de isolerende werking van het handvat, zijn sommige handgrepen voorzien van een anti-sliplaag. Met een anti-sliplaag wordt voorkomen dat je er overheen glijdt tijdens het uitvoeren van klussen. Je kunt zweterige handen krijgen, waardoor de grip steeds beperkter wordt en je minder kracht kunt zetten. Een anti-sliplaag gaat dit tegen! Een derde aspect om naar te kijken is de vorm van een handgreep. Veel handgrepen hebben een ergonomische vorm, waardoor ze stevig en comfortabel in de hand liggen. Dit heeft eveneens een bevorderende werking op de grip die je hebt. Phillips schroevendraaiers van grotere producenten hebben vaak zowel een ergonomisch vormgegeven handgreep, als een anti-sliplaag en een isolerende werking.

Vragen en advies

Mocht je vragen hebben of advies willen bij de aanschaf van een product, dan kun je ons op 043-7820543 bellen. Ook kun je onze klantenservice mailen via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "Naar verwachting geleverd, producten goed, alles helder en netjes." 9,7
Uitstekend "Snelle levering, product goed verpakt, overzichtelijke site, e-mails die je op de hoogte houden van de status van je product." 9,6
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links