Pentalobe schroevendraaier

Heb jij al een pentalobe schroevendraaier in je gereedschapskist? Dit type is geschikt voor zeer specifieke klussen en dankt zijn bekendheid met name aan Apple. Apple voorziet haar apparatuur namelijk van pentalobe schroeven, die met een normale kruiskop- of platte kop niet of met veel moeite geopend kunnen worden. Wanneer je zelf in het bezit bent van apparatuur van Apple is dit type zodoende onmisbaar! Ook voor verschillende andere klussen komt hij van pas.

Apparatuur van Apple openmaken met een pentalobe schroevendraaier

De meeste mensen schaffen hem aan met als doel het openen van apparatuur van Apple. Denk aan een MacBook, een iPhone en soortgelijke producten. Deze producten zijn niet met een normale schroevendraaier te openen. Voordat je aan de slag gaat met het uitvoeren van klusjes aan je Apple-apparatuur, is het sterk aan te raden om informatie in te winnen. De onderdelen van Apple apparaten zijn zeer kwetsbaar, waardoor de kans op schade groot is als je onvoorbereid aan de slag gaat. Let ook goed op het formaat dat je nodig hebt. Het onderscheid zit hierbij in de letters en de maat van het model. Zo heb je de keuze tussen een TS en een PL pentalobe schroevendraaier. Beide soorten worden in de maten 1 tot en met 5 aangeboden. Het spreekt voor zich dat nummer 1 (vooral bedoeld voor iPhones) hierbij de kleinste maat is, terwijl nummer 5 het grootste model is. De TS5 wordt onder meer gebruikt voor het loshalen van de batterij in een MacBook.

Set van meerdere types

Bij de aanschaf van een pentalobe schroevendraaier heb je de keuze tussen een los model of een combinatie van verschillende. Kies voor een set om direct voldoende maten te hebben voor het uitvoeren van klusjes aan Apple apparaten. Het kan immers voorkomen dat je voor het openen van de behuizing een ander formaat nodig hebt, dan voor het loshalen van een batterij in de iPhone of je MacBook. In sommige gevallen wordt de kop van een pentalobe schroevendraaier aangeboden in een setje met bitjes voor een bitschroevendraaier. Bij dit type kun je de kop heel eenvoudig verwisselen voor een ander bitje. Zo heb je in een set meerdere! Losse schroevendraaiers bieden wij in een aantal verschillende maten aan. Combineer deze met elkaar om goed voorbereid aan je klussen te kunnen beginnen. Tip: let op het verschil tussen een pentalobe en een torx. Soms wordt dit type ook wel een pentalobe torx genoemd door zijn vorm, maar dat is niet geheel terecht. De maat van de kop kan namelijk anders zijn.

Handvat

Bij het uitvoeren van klussen aan apparaten van Apple is de kans groot dat onderdelen van het toestel elektrisch geladen zijn. Om te voorkomen dat je tijdens het uitvoeren van de klussen schokjes kunt krijgen, is het belangrijk om voor een geïsoleerd handvat te kiezen. Met een geïsoleerd handvat worden de elektrische stromen geabsorbeerd, waardoor je hier zelf niets van voelt als je hem in je hand hebt. Bovenal is het van belang om het toestel eerst volledig uit te schakelen, voordat je onderdelen losschroeft. Haal bij voorkeur ook de batterij uit het toestel om de kans op letsel te minimaliseren. Let ook op de vorm van het handvat. Het is belangrijk dat een pentalobe schroevendraaier comfortabel en stevig in je hand ligt. Zo voorkom je dat hij eenvoudig over de schroefjes van je smartphone of tablet glijdt bij het uitvoeren van klussen. Daarbij zorgt een stevig handvat ervoor dat je ook bij zwetende handen door kunt blijven werken. Veel pentalobe schroevendraaiers zijn voorzien van een PVC handvat of hebben een anti-sliplaag.

Kooptips

In dit artikel hebben we verschillende aandachtspunten beschreven. Een pentalobe schroevendraaier kopen zou zodoende iets makkelijker geworden moeten zijn! Onderstaand hebben we de belangrijkste koopadviezen nog eens voor je op een rijtje gezet. Tip: kijk op internet welk formaat je nodig hebt voor het uitvoeren van klussen aan je smartphone.

  • Pentalobe schroevendraaiers zijn bekend geworden toen Apple pentalobe schroeven begon te gebruiken in haar apparatuur. Deze zijn dan ook voornamelijk bedoeld voor klusjes aan je smartphone of tablet.
  • Let goed op de maat van de pentalobe schroevendraaier! Ze worden in twee soorten en in vijf verschillende maten per soort aangeboden.
  • Kies voor losse pentalobe schroevendraaiers of combineer meerdere bitjes in een bitset. Houd er hierbij rekening mee dat er een verschil kan bestaan tussen het formaat van een pentalobe en een torx.
  • Schaf bij voorkeur een schroevendraaier aan met een geïsoleerd handvat, om te voorkomen dat je tijdens het werken schokjes krijgt.
  • Handvaten met een anti-sliplaag voorkomen dat je hand wegglijdt als je hand bezweet is geraakt tijdens het klussen.
  • Producten van het merk Wiha zijn van een hoge kwaliteit, liggen fijn in de hand en gaan lang mee!

Vragen en advies

Heb je vragen over een product, heb je vragen over welke van onze sets te kiezen of wens je een meer technische vraag over gereedschap te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "Naar verwachting geleverd, producten goed, alles helder en netjes." 9,7
Uitstekend "Snelle levering, product goed verpakt, overzichtelijke site, e-mails die je op de hoogte houden van de status van je product." 9,6
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links