Torx schroevendraaiersets

Schroevendraaiers worden in tal van verschillende soorten en maten aangeboden. Denk aan een platte schroevendraaier, een kruiskopschroevendraaier, enzovoorts. Heb je ook al een torx schroevendraaierset in je gereedschapskoffer? Er zijn verschillende klussen waarbij een dergelijke schroevendraaier goed van pas kan komen. Denk bijvoorbeeld aan klussen aan elektrische apparaten, zoals smartphones en tablets. Verwar een torx schroevendraaier echter niet met een pentalobe schroevendraaier! Hoewel beide schroevendraaiers veel op elkaar lijken, bestaat er een verschil in de vorm van de schroevendraaierkop.

Perfecte torx schroevendraaiersets voor elektronica

Het kan voorkomen dat je elektronische apparatuur open wilt schroeven om stof uit het apparaat te verwijderen of kapotte onderdelen te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een verouderde accu in een mobiele telefoon. Tegenwoordig kun je losse accu’s heel eenvoudig online bestellen, waarna je deze zelf kunt plaatsen met een torx schroevendraaierset. Zo voorkom je hoge reparatiekosten! Naast het vervangen van een accu kun je ook verschillende andere klussen uitvoeren met een torx schroevendraaierset. De afgelopen jaren hebben de schroevendraaiers uit een torx schroevendraaierset sterk aan populariteit gewonnen ten opzichte van inbussleutels. Dit maakt dat een torx schroevendraaierset niet mag ontbreken in je gereedschapskoffer. Naast het gebruik van deze schroevendraaiers voor het openhalen van een mobiele telefoon, kun je ze ook inzetten voor het vastdraaien van onderdelen in een computer of het loshalen van een harde schijf in een laptop. Steeds vaker worden dergelijke klussen door consumenten zelf uitgevoerd, omdat je losse onderdelen steeds makkelijker online kunt bestellen. Daarbij is er op internet veel informatie te vinden over de manier waarop deze klussen kunnen worden uitgevoerd.

Verschillende formaten in een torx schroevendraaierset

Vaak worden torx schroevendraaiers in een torx schroevendraaierset verkocht, omdat je voor veel klussen verschillende formaten schroeven open moet kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan de schroeven in de behuizing van elektronica, de schroefjes voor het loshalen van een accu of een harde schijf, enzovoorts. Door voor een torx schroevendraaierset te kiezen ben je ervan verzekerd dat je altijd een geschikt formaat torx schroevendraaier bij de hand hebt. Naast een set met verschillende formaten schroevendraaiers, kun je ook voor een bitschroevendraaier kiezen. Een bitschroevendraaier kan gecombineerd worden met verschillende losse bitjes. Zoek een setje bitjes met de kop van een torx schroevendraaier om deze met de bitschroevendraaier te kunnen combineren. Zo hoef je minder schroevendraaiers op te bergen, iets dat ruimte bespaart in je gereedschapskist. Ook een torx mini schroevendraaierset vormt een oplossing wanneer je ruimte wilt besparen. Een torx schroevendraaierset kopen in mini-uitvoering is alleen raadzaam wanneer je de schroevendraaiers weinig gebruikt. Werken met deze schroevendraaiers is namelijk minder comfortabel, doordat je minder grip hebt.

Handvat van een torx schroevendraaier

De grip die een schroevendraaier uit een torx schroevendraaierset je biedt wordt onder meer bepaald door het handvat van de schroevendraaiers. Veel handvaten zijn voorzien van een anti-sliplaag, waardoor je minder snel over het handvat glijdt als je last krijgt van zweterige handen. Door de hoge torx schroevendraaierset precisie die geboden wordt, is het belangrijk dat de schroevendraaiers stevig en comfortabel in de hand liggen. Zo voorkom je dat je over de schroefjes glijdt en deze hierdoor beschadigt. Naast de anti-sliplaag is ook de vorm van een handvat bepalend voor het comfort dat de schroevendraaier je biedt tijdens het uitvoeren van klussen. Doordat je een torx schroevendraaierset in veel gevallen zal gebruiken voor het uitvoeren van klussen aan elektrische apparaten, is het raadzaam om voor een geïsoleerd handvat te kiezen. Bij een geïsoleerd handvat worden de elektrische schokken die je zou kunnen krijgen geabsorbeerd door het handvat, waardoor je deze niet opmerkt. Zonder geïsoleerd handvat zou je een schok kunnen krijgen als je een onderdeel aanraakt waar stroom op staat.

Kooptips bij een torx schroevendraaierset

Bij de aanschaf van een torx schroevendraaierset dien je met verschillende aspecten rekening te houden. In dit artikel is het merendeel van deze aspecten besproken. Hieronder hebben we de belangrijkste punten nogmaals voor je op een rijtje gezet, wat het maken van de juiste keuze makkelijker kan maken.

  • Verwissel een torx schroevendraaier niet met een inbussleutel! De torx schroevendraaiers winnen momenteel sterk aan populariteit en zijn dus een onmisbaar onderdeel van je gereedschapskist geworden.
  • Een torx schroevendraaierset is vooral handig wanneer je regelmatig klussen aan elektronische apparatuur uitvoert. In deze apparaten worden veel torx schroeven gebruikt.
  • Kies bij voorkeur voor een complete torx schroevendraaierset in plaats van losse schroevendraaiers. Bij veel klussen zal je namelijk verschillende formaten schroevendraaierkoppen nodig hebben.
  • Een torx mini schroevendraaierset is handig als je ruimte wilt besparen en de schroevendraaiers zeer weinig gebruikt.
  • Kies voor een schroevendraaier met een geïsoleerd handvat om schokken tijdens het werken met elektronische apparaten te voorkomen.

Vragen en advies

In ons assortiment worden torx schroevendraaiersets van verschillende merken aangeboden. Van deze merken is Wiha een van de meest bekende en betrouwbare producenten. Wiha is een van oorsprong Duits bedrijf met een ruime ervaring in het produceren van verschillende soorten gereedschap. De kwaliteit die Wiha je biedt merk je onder meer aan de manier waarop de schroevendraaier in de hand ligt, de kwaliteit van de kop van de schroevendraaier en de anti-sliplaag op het handvat. Heb je vragen over een torx schroevendraaier, heb je vragen over welke van onze torx schroevendraaiersets te kiezen of wens je een meer technische vraag over gereedschap te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Overige links