Schroevendraaiersets

Geen enkel huishouden kan zonder een schroevendraaierset. Of je nu een fanatieke klusser bent of gewoon af en toe een klusje rondom het huis moet regelen: een schroevendraaier komt altijd goed van pas. Met een schroevendraaierset heb je bovendien het voordeel dat je altijd een passende schroevendraaier hebt voor iedere klus. Schroeven komen namelijk in talloze verschillende vormen en maten voor, dat betekent dat je een grote schroevendraaierset nodig hebt om altijd aan de slag te kunnen. In onze webshop vind je schroevendraaiersets van verschillende merken die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben. Je vindt altijd de schroevendraaierset die je zoekt.

De ontwikkeling van de schroevendraaierset

Het idee van een schroevendraaierset is al oud, er zijn namelijk series oude schroevendraaiers gevonden die uit de middeleeuwen stammen. Dat betekent dat de schroevendraaier al in de vijftiende eeuw werd “uitgevonden”. Dat is logisch, want een schroevendraaierset is ontzettend handig. Ook de werkmannen in de middeleeuwen begrepen blijkbaar dat ze veel bouwwerken steviger konden maken door schroeven te gebruiken. De schroevendraaier werd uitgevonden omdat er een middel nodig was om schroefwindingen op een makkelijke en snelle manier vast te draaien. In de honderden jaren tussen de middeleeuwen en de moderne tijd is er in de basis niet veel veranderd aan de schroevendraaierset. Natuurlijk werd de techniek beter, de schroevendraaiers werden bijvoorbeeld van steviger metaal gemaakt. Daarnaast werd er ook op gelet dat het gereedschap uit een schroevendraaierset fijn in de hand ligt. Een van de grootste ontwikkelingen was de uitvinding van de verschillende koppen voor een schroevendraaier. Iedere kop heeft een andere vorm die correspondeert met een andere soort schroef. Met een schroevendraaierset is dit probleem gelukkig voorbij.

Een schroevendraaierset met of zonder bitjes?

Wanneer je op zoek bent naar een schroevendraaierset zal je merken dat het grootste verschil tussen de verschillende sets vooral zit in de kop van de schroevendraaiers. In de ene schroevendraaierset kan je namelijk alleen schroevendraaiers met een vaste kop vinden, terwijl de andere schroevendraaierset gevuld is met verschillende bitjes. Wat zijn bitjes? Dit zijn verwisselbare koppen voor je schroevendraaier. Ieder bitje heeft een andere vorm en maat en past dus op een andere soort schroef. Een schroevendraaierset met bitjes is meestal voorzien van één of meerdere schroevendraaiers zonder kop. Je kunt de bitjes in de schroevendraaier klikken, waardoor één handvat geschikt is voor talloze schroeven. Wanneer je een schroevendraaierset koopt waarbij alle schroevendraaiers een vaste kop hebben, voorkom je het probleem dat je de kleine bitjes kwijtraakt. Een nadeel van dit type schroevendraaierset is echter dat de set veel ruimte in beslag neemt en dat deze exemplaren minder veelzijdig zijn. Wil je weten welke set je het beste kunt kiezen? Overweeg dan hoeveel uren je klust. Voor een echte klusser is het de moeite waard om 50 verschillende koppen in huis te hebben, maar voor de simpele klusjes in en rondom het huis heb je genoeg aan een kleine set.

Welke schroevendraaierset past bij mij?

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe schroevendraaierset sta je niet alleen voor de keuze of je wel of geen losse bitjes wilt. Er zijn namelijk ook andere elementen die de kwaliteit van de set bepalen, zoals de vorm en de gebruikte materialen. Een belangrijk onderscheidend element is het handvat van de schroevendraaier. Het is belangrijk dat een handvat goede grip heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat je kracht kunt zetten wanneer je een schroef aan het aandraaien bent. Tegenwoordig zijn veel schroevendraaiers voorzien van een handvat gemaakt van siliconen. Dit materiaal ligt fijn in de hand en geeft ook grip. Een schroevendraaierset met een handvat gemaakt van hard plastic is meestal minder geschikt, aangezien dit plastic makkelijk uit je handen glijdt. Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de koppen die in een set aanwezig zijn. Dit bepaalt namelijk of de set geschikt is voor de schroeven die jij in huis hebt. De meest voorkomende vormen zijn de kruiskop, de sleufkop, zeshoeken en sterren. Een set met deze vier vormen in verschillende maten is een goede basis om in huis te hebben. Pas wanneer je veel klust kan je kiezen voor een schroevendraaier set met meer vormen.

Welk merk?

Talloze merken maken tegenwoordig gereedschap van hoge kwaliteit. Vind je het moeilijk om een keuze te maken tussen de schroevendraaierset van het ene en het andere merk? In onze webshop vind je verschillende sets van meerdere merken. In de bouw wordt er veel gebruik gemaakt van schroeven van Torx. Wil je dezelfde kwaliteit in huis halen? Dan heb je ook een schroevendraaierset voor Torx nodig. Deze schroevendraaiers passen namelijk precies op de verschillende schroeven. Een bekend merk dat verschillend klusgereedschap maakt voor thuis is Stanley. Zo is iedereen wel bekend met het handige Stanleymes waarmee je door bijna alles kunt heen kunt snijden. Een schroevendraaierset Stanley heeft dezelfde kwaliteit en is prima voor de gemiddelde klusser die op zoek is naar een volledige set voor in huis. Een schroevendraaierset Gedore of Wiha is goed om aan te schaffen wanneer je op zoek bent naar sterk maar betaalbaar gereedschap. Ieder merk maakt verschillende sets waarbij vooral de grootte van de set varieert. Het is ook mogelijk om een dopschroevendraaierset van deze verschillende merken te kopen. De vorm van deze schroevendraaiers is anders omdat je ze over de schroef heen zet. Voor welk merk je ook kiest: je haalt altijd kwaliteit in huis.

Vragen en advies

In ons assortiment worden schroevendraaiersets van verschillende merken aangeboden. De kwaliteitsverschillen merk je onder meer aan de manier waarop de schroevendraaier in de hand ligt, de kwaliteit van de kop van de schroevendraaier en de anti-sliplaag op het handvat. Heb je vragen over een schroevendraaierset, heb je vragen over welke van onze torx schroevendraaiersets te kiezen of wens je een meer technische vraag over gereedschap te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Overige links