Tri wing schroevendraaier

Met een tri wing schroevendraaier heb je een ideaal hulpmiddel voor het los- en vastdraaien van tri wing schroeven. Deze schroeven worden veelal in kleinere elektronische apparaten gebruikt, zoals een mobiele telefoon, een gamecomputer en een tablet. Ook in grotere apparatuur worden soms tri wing schroeven gebruikt. Gebruikelijker is echter het gebruik van kruiskopschroeven of platte schroeven in grotere apparatuur. Bij de aanschaf van een tri wing schroevendraaier dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Denk aan de handgreep en formaat van de kop van een schroevendraaier, maar ook aan de producent die de schroevendraaier op de markt heeft gebracht.

Bitschroevendraaier of losse tri wing schroevendraaier?

Wanneer je een tri wing schroevendraaier aanschaft heb je de keuze uit verschillende soorten schroevendraaiers. Je kunt voor een losse schroevendraaier kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor een bitschroevendraaier. Het voordeel aan een bitschroevendraaier is dat je minder losse schroevendraaiers mee hoeft te nemen. Je kunt het kopstuk van dit type schroevendraaier namelijk eenvoudig vervangen voor een ander bitje. Naast een bitje die de bitschroevendraaier als tri wing schroevendraaier laat fungeren, worden er doorgaans ook bitjes voor kruiskopschroeven en platte schroeven meegeleverd. Zo is de bitschroevendraaier zeer breed inzetbaar! Ook hoef je minder gereedschap mee te nemen als je elders een klusje uit moet voeren. Vaak krijg je bij de aanschaf van een bitschroevendraaier een uitgebreide set van tien tot twintig verschillende bitjes. Hier zit in veel gevallen ook een bitje voor een tri wing schroevendraaier bij. Je kunt het aantal bitjes uitbreiden met een losse set bitjes, zodat je voor verschillende formaten tri wing schroeven een geschikt bitje in je tri wing schroevendraaier set hebt.

Ergonomische handgreep tegen verkramping

Een veel voorkomend probleem bij klussers is verkramping in de handen tijdens het gebruik van een tri wing schroevendraaier. Deze verkramping treedt op als je meerdere schroeven achter elkaar vast of los moet draaien. Gelukkig zijn veel tri wing schroevendraaiers voorzien van een ergonomische handgreep. Deze ergonomische handgreep ligt fijn, stevig en comfortabel in de hand. Zo heb je meer grip en ga je een verkrampte hand tegen! Kies voor een schroevendraaier met een antislip-laag als je verzekerd wilt zijn van nog meer grip. Deze antislip-laag zorgt voor meer grip wanneer je handen beginnen te zweten. Bij een schroevendraaier zonder dit type laag zal je hand over de schroevendraaier glijden, waardoor je minder kracht kan zetten. Een derde aspect om op te letten bij de aanschaf van een tri wing schroevendraaier is de isolerende werking van het handvat. Wanneer een handvat een isolerende werking heeft kun je deze ook gebruiken bij klussen met elektriciteit of elektrisch geladen onderdelen. Zeker wanneer je de tri wing schroevendraaier gebruikt voor het repareren van elektronische apparaten is dit aan te raden. Zo voorkom je dat je tijdens het los- of vastdraaien van schroeven schokken krijgt. Maak gebruik van een spanningzoeker als je met elektronische apparatuur werkt zonder dat je over een schroevendraaier met geïsoleerd handvat beschikt.

Tri wing bitje in een accuschroevendraaier gebruiken

Vaak kun je een accuschroevendraaier combineren met verschillende bitjes. Je zou er dus voor kunnen kiezen om een accuschroevendraaier als tri wing schroevendraaier te gebruiken met een tri wing bitje. Je hoeft in dat geval enkel een set met tri wing bitjes te kopen. Dit is echter af te raden, omdat tri wing schroeven vaak in kleinere elektronische apparaten gebruikt worden. Wanneer je hier een accuschroevendraaier voor zou gebruiken is de kans op schade vrij groot. Een accuschroevendraaier zet namelijk veel meer kracht dan nodig is om de schroeven in deze apparatuur los te halen. Bij grotere voorwerpen is het gebruik van een accuschroevendraaier wel raadzaam. Zo hoef je minder kracht te zetten en ga je een verkrampte hand of blaren op je hand tegen. Het is dus van de klusjes die je met een tri wing schroevendraaier uit wilt voeren afhankelijk, of het gebruik van een losse tri wing schroevendraaier verstandiger is dan een accuschroefmachine.

Betrouwbare producent van tri wing schroevendraaiers

Tri wing schroevendraaiers worden door verschillende producenten op de markt gebracht. Het is aan te raden om altijd voor gereedschap van een ervaren producent te kiezen. Zo ben je verzekerd van kwaliteit! Wiha is een van de bekendste producenten van schroevendraaiers. Dit bedrijf komt van oorsprong uit Duitsland, maar biedt haar gereedschap tegenwoordig wereldwijd aan. Het bedrijf werd al in 1939 opgericht, waardoor het inmiddels over een zeer ruimte ervaring beschikt. Naast de tri wing schroevendraaiers die Wiha op de markt aanbiedt, biedt deze producent ook verschillende andere soorten gereedschap aan. Denk aan diverse tangen, een kunststof hamer en een meetgereedschap. Zo kun je een complete gereedschapskist samenstellen uit het assortiment van Wiha! De hoge kwaliteit die Wiha je biedt blijkt onder meer uit de degelijkheid van de tri wing schroevendraaiers, het fijne handvat van de schroevendraaier en de mogelijkheid om tri wing bitjes van Wiha ook in ander gereedschap van deze producent te gebruiken.

Kooptips voor een tri wing schroevendraaier

Wil je een tri wing schroevendraaier kopen? Lees dan bovenstaand verhaal eerst goed door. Houd in elk geval rekening met verschillende aspecten, die in dit artikel beschreven zijn zoals handvat en isolatie. Onderstaand hebben we de belangrijkste punten nog eens voor je op een rijtje gezet:

  • Kies voor een losse tri wing schroevendraaier of een bitschroevendraaier;
  • Zorg dat het handvat een isolerende werking heeft tegen schokken;
  • Een ergonomisch vormgegeven handgreep met anti-sliplaag zorgt voor meer grip;
  • Kies voor een handschroevendraaier in plaats van een accuschroevendraaier bij kleinere elektronische apparatuur;
  • Schaf een tri wing schroevendraaier van een bekende producent aan.

Vragen en advies

Heb je vragen over tri wing schroevendraaiers, heb je vragen over welke van onze sets te kiezen of wens je een meer technische vraag over gereedschap te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Overige links