Pentalobe schroevendraaier

Gereedschapskisten zitten vaak bomvol schroevendraaiers, die in verschillende modellen en formaten worden aangeboden. Heb jij al een pentalobe schroevendraaier in je gereedschapskist? Dit type schroevendraaier is geschikt voor zeer specifieke klussen en dankt zijn bekendheid met name aan Apple. Apple voorziet haar apparatuur namelijk van pentalobe schroeven, die met een normale kruiskop- of platte schroevendraaier niet of met veel moeite geopend kunnen worden. Wanneer je zelf in het bezit bent van apparatuur van Apple is dit type schroevendraaier zodoende onmisbaar! Ook voor verschillende andere klussen komt deze schroevendraaier van pas.

Apparatuur van Apple openmaken met een pentalobe schroevendraaier

De meeste mensen schaffen een pentalobe schroevendraaier aan met als doel het openen van apparatuur van Apple. Denk aan een MacBook, een iPhone en soortgelijke producten. Deze producten zijn niet met een normale schroevendraaier te openen. Voordat je aan de slag gaat met het uitvoeren van klusjes aan je Apple-apparatuur, is het sterk aan te raden om informatie in te winnen. De onderdelen van Apple apparaten zijn zeer kwetsbaar, waardoor de kans op schade groot is als je onvoorbereid aan de slag gaat. Let ook goed op het formaat pentalobe schroevendraaier dat je nodig hebt. Deze schroevendraaiers worden in verschillende formaten aangeboden. Het onderscheid zit hierbij in de letters en de maat van het model. Zo heb je de keuze tussen een TS en een PL pentalobe schroevendraaier. Beide soorten worden in de maten 1 tot en met 5 aangeboden. Het spreekt voor zich dat nummer 1 (vooral bedoeld voor iPhones) hierbij de kleinste maat is, terwijl nummer 5 het grootste model is. De TS5 wordt onder meer gebruikt voor het loshalen van de batterij in een MacBook.

Set van meerdere pentalobe schroevendraaiers

Bij de aanschaf van een pentalobe schroevendraaier heb je de keuze tussen een los model of een combinatie van verschillende schroevendraaier. Kies voor een pentalobe schroevendraaier set om direct voldoende maten schroevendraaiers te hebben voor het uitvoeren van klusjes aan Apple apparaten. Het kan immers voorkomen dat je voor het openen van de behuizing een ander formaat schroevendraaier nodig hebt, dan voor het loshalen van een batterij in de iPhone of je MacBook. In sommige gevallen wordt de kop van een pentalobe schroevendraaier aangeboden in een setje met bitjes voor een bitschroevendraaier. Bij dit type schroevendraaier kun je de kop heel eenvoudig verwisselen voor een ander bitje. Zo heb je in een set meerdere schroevendraaiers! Ook voor de aanschaf van een bitschroevendraaier met een setje bitjes ben je bij ons op de juiste plek. Losse schroevendraaiers bieden wij in een aantal verschillende maten aan. Combineer deze schroevendraaiers met elkaar om goed voorbereid aan je klussen te kunnen beginnen. Tip: let op het verschil tussen een pentalobe schroevendraaier en een torx schroevendraaier. Soms wordt dit type schroevendraaier ook wel een pentalobe torx schroevendraaier genoemd door zijn vorm, maar dat is niet geheel terecht. De maat van de kop kan namelijk anders zijn.

Handvat van de schroevendraaiers

Bij het uitvoeren van klussen aan apparaten van Apple is de kans groot dat onderdelen van het toestel elektrisch geladen zijn. Om te voorkomen dat je tijdens het uitvoeren van de klussen schokjes kunt krijgen, is het belangrijk om voor een geïsoleerd handvat te kiezen. Met een geïsoleerd handvat worden de elektrische stromen geabsorbeerd, waardoor je hier zelf niets van voelt als je de schroevendraaier in je hand hebt. Bovenal is het van belang om het toestel eerst volledig uit te schakelen, voordat je onderdelen losschroeft. Haal bij voorkeur ook de batterij uit het toestel om de kans op letsel te minimaliseren. Let ook op de vorm van het handvat van een schroevendraaier. Het is belangrijk dat een pentalobe schroevendraaier comfortabel en stevig in je hand ligt. Zo voorkom je dat de schroevendraaier eenvoudig over de schroefjes van je smartphone of tablet glijdt bij het uitvoeren van klussen. Daarbij zorgt een stevig handvat ervoor dat je ook bij zwetende handen door kunt blijven werken. Veel pentalobe schroevendraaiers zijn voorzien van een PVC handvat of hebben een anti-sliplaag.

Kooptips voor een pentalobe schroevendraaier

In dit artikel hebben we verschillende aandachtspunten beschreven. Een pentalobe schroevendraaier kopen zou zodoende iets makkelijker geworden moeten zijn! Onderstaand hebben we de belangrijkste koopadviezen nog eens voor je op een rijtje gezet. Tip: kijk op internet welk formaat schroevendraaier je nodig hebt voor het uitvoeren van klussen aan je smartphone.

  • Pentalobe schroevendraaiers zijn bekend geworden toen Apple pentalobe schroeven begon te gebruiken in haar apparatuur. Deze schroevendraaiers zijn dan ook voornamelijk bedoeld voor klusjes aan je smartphone of tablet.
  • Let goed op de maat van de pentalobe schroevendraaier! Schroevendraaiers worden in twee soorten en in vijf verschillende maten per soort aangeboden.
  • Kies voor losse pentalobe schroevendraaiers of combineer meerdere bitjes in een bitset voor een bitschroevendraaier. Houd er hierbij rekening mee dat er een verschil kan bestaan tussen het formaat van een pentalobe en een torx schroevendraaier.
  • Schaf bij voorkeur een schroevendraaier aan met een geïsoleerd handvat, om te voorkomen dat je tijdens het werken met een schroevendraaier schokjes krijgt.
  • Handvaten met een anti-sliplaag voorkomen dat je hand over de schroevendraaier glijdt als je hand bezweet is geraakt tijdens het klussen.
  • Schroevendraaiers van het merk Wiha zijn van een hoge kwaliteit, liggen fijn in de hand en gaan lang mee!

Vragen en advies

Heb je vragen over pentalobe schroevendraaiers, heb je vragen over welke van onze sets te kiezen of wens je een meer technische vraag over gereedschap te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Overige links